1-April blijft dag van grappen en grollen

RIJSWIJK – Een zebraveulen met blokjes in plaats van strepen in het Noorderdierenpark in Emmen, gratis hondenbrokken op het Centraal Station in Amsterdam en een robot die de lessen van de leraar overneemt. Op 1 april is ineens alles mogelijk. En er zijn altijd mensen die erin trappen.

Vooral dierenliefhebbers blijken op 1 april gewillige slachtoffers. Vorig jaar nog lieten tientallen hondenbezitters hun dier keuren voor een heuse ruimtereis. Dit jaar riep de gemeente Maastricht hondenbezitters op zich met hun viervoeters te melden voor het afnemen van DNA. Met de verzamelde informatie zouden controleurs na kunnen gaan welke honden op straat poepen.

Volgens een woordvoerder wil de gemeente de burgers in het kader van de campagne ‘Sjiek en Sjoen’ wijzen op de eigen verantwoordelijkheid voor wat betreft het schoonhouden van de stad. Vrijdagochtend had nog niemand zich met zijn hond gemeld.

Bezoekers van het Noorderdierenpark in Emmen werden bij de ingang van het park naar een stal gestuurd waar de jongen geblokte zebra met zijn moeder zou verblijven. In de verder lege ruimte was een foto van het dier te zien met de mededeling dat zijn Afrikaanse naam ‘Vitumbiko’ 1 april betekent.

De site Dierennieuws.nl staat bijna vol met 1-april-grappen. Zo zouden op een landschap in Noord-Holland olifanten komen te grazen en ontwikkelde een dierenarts voer voor konijnen dat poepen overbodig maakt. Ook zouden hondenbezitters gratis voer kunnen afhalen bij Centraal Station. “Allemaal voor wat extra publiciteit,” aldus een woordvoerder.

De leerlingen van de Montessorischool in Nieuwerkerk aan den IJssel zouden vanaf vrijdag les krijgen van een Robomeester. Die zou eigenhandig het lerarentekort oplossen en kan volgens een uitgebreide website met introductievideo’s schrijf- en rekenles geven, dictees afnemen en e-mails van ouders beantwoorden. Voor de robot was bovendien een pak beschikbaar zodat hij er nog menselijker uit zou zien. In plaats van een robot kregen de leerlingen echter een video te zien waaruit bleek dat het om een grap gaat.

Een andere geslaagde 1-aprilgrap is de aankondiging van de stichting Roze Zaterdag en de gemeente Nijmegen. Die maakte bekend dat vrijdag alle plaatsnaamborden van de gemeente vervangen zouden worden door een roze bord met het opschrift Nijmegen, de oudste roze stad van Nederland. Omdat burgemeester Guusje ter Horst, gekleed in het roze, het eerste naambord woensdag echt in ontvangst nam, trapten enkele kranten en televisierubrieken in de aankondiging.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is de grap verzonnen door de stichting Roze Zaterdag. De gemeente vond het wel leuk. “We hebben zo weer de aandacht gevestigd op het feit dat Nijmegen de oudste stad van Nederland is en aandacht gekregen voor de landelijke Roze Zaterdag, die in juni in het homovriendelijke Nijmegen plaatsheeft.”

Het Arnhemse oud-raadslid van de VVD, Anno Zijlstra, liet op de website van de gemeente weten dat het college van burgemeester en wethouders was ontbonden op last van minister Remkes. Dat zou zijn gebeurd wegens de enorme tekorten. Zijlstra haalde met de actie zijn gram over het ‘per ongeluk’ hacken van zijn website eerder dit jaar door een toenmalig collega van de VVD.

De politieke partij Leefbaar Almere (LA) werd woensdag al in de maling genomen. De andere fracties in de gemeenteraad hadden de LA voorgehouden dat het in de peiling een enorme zetelwinst zou boeken. Dat bleek allerminst het geval. Leefbaar Almere verklaarde woensdag dat het de winst van vier zetels al had voorzien.

Een reactie op “1-April blijft dag van grappen en grollen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *