Eenderde bevolking stemt over Europese grondwet

Slechts 32 procent van de Nederlandse bevolking zegt op 1 juni te zullen stemmen tijdens het referendum over de Europese grondwet. Dat blijkt uit een onderzoek van Peil.nl/Maurice de Hond in opdracht van de NOS, waarvan de uitkomsten zaterdag zijn gepubliceerd.

Van degenen die weten wat ze gaan stemmen, zegt 52 procent tegen te zijn. Het percentage tegenstemmers is het grootst onder de aanhang van de Groep Wilders. Liefst 90 procent wijst de grondwet af. D66 telt procentueel gezien de meeste voorstemmers: 82 procent. PvdA-kiezers zijn het meest verdeeld, 49 procent zegt voor te zijn, 51 procent tegen.

Een reactie op “Eenderde bevolking stemt over Europese grondwet

  • 23 april 2005 om 17:25
    Permalink

    Stom misschien maar ik weet helemaal niet wat de Europese Grondwet inhoudt … 😕 Dus ik stem niet … wist niet eens dat er iets te stemmen viel ,,

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *