Luka Vermeulen (5) is vieste kind

De 5-jarige Luka Vermeulen is het allervieste kind van Nederland. Dat bleek gisteren tijdens de Floddertje-wedstrijd, naar het beroemde personage uit het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. Luka streed in de finale tegen elf andere kinderen om de eer wie er net zo smerig uitziet als het Floddertje. De wedstrijd had plaats in de Amsterdamse speeltuin TunFun naar aanleiding van de Annie M.G. Schmidt-week. Uitgeverij Querido kreeg honderden foto’s binnen van kinderen die zich uitgaven voor het vieste kind van Nederland. De twaalf finalisten moesten een parcours afleggen met zeven onderdelen, waaronder een bak met tomatensoep en een met verf. Daarbij ging het niet alleen om snelheid, maar ook om de hoeveelheid viezigheid die bleef hangen. Luka kreeg de Floddertje-bokaal, een boekenset van Annie M.G. Schmidt en ‘eeuwige roem’. Zelf dacht ze vantevoren al dat ze wel zou gaan winnen. Waarom? “Gewoon”, aldus de 5-jarige uit het Brabantse Bakel.

eerder bericht

Een reactie op “Luka Vermeulen (5) is vieste kind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *