Moslimgeestelijke: doe hoofddoekje af

Een vooraanstaande moslimgeestelijke in Groot-Brittannië heeft moslimvrouwen opgeroepen voorlopig geen hoofddoekje of sluier meer te dragen. Volgens Zaki Badawi, voorzitter van de Raad van Moskeeën en Imams, moeten moslima’s voorkomen dat ze nog slachtoffer van verbaal of fysiek geweld worden na de aanslagen in Londen.

De opvallende uitspraak, waarvan The Daily Telegraph donderdag melding maakt, volgt op berichten over toegenomen geweld tegen moslims als gevolg van de terreuraanslagen. Vooral moslimvrouwen zijn daarvan slachtoffer.

Volgens Badawi, die geldt als een gematigde geestelijke, staat de koran toe dat vrouwen onder speciale omstandigheden geen hoofddoek of sluier dragen. “Kleding is bedoeld om te beschermen tegen kwaad, niet om het kwaad aan te trekken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *