Politie houdt grote vuurwerkcontrole

Politiemensen in Noord-Brabant, Zeeland en Limburg hebben woensdag bij een gezamenlijke actie in totaal 900 kilo vuurwerk in beslag genomen. De politie maakte woensdagavond laat bekend dat 23 mensen zijn gearresteerd of bekeurd.

De actie was opgezet door de Nederlandse korpsen en de Belgische politie. In totaal werkten honderd politiemensen mee aan de controles van voertuigen die uit België kwamen. De marechaussee en de Inspectie Verkeer en Waterstaat verleenden bijstand.

Op verschillende plekken werden controleposten opgesteld, om verdachte auto’s te onderzoeken. Bij winkels in België noteerden agenten Nederlandse kentekens en gaven die door aan collega’s in Nederland.

De grootste vangst deed de politie in een bestelbus, waarin ruim 400 kilo vuurwerk zat. Twee mannen uit Den Haag probeerden met hun auto met snelheden tot 200 kilometer per uur aan de politie te ontkomen. Bij Breda konden ze worden aangehouden. Behalve 180 kilo vuurwerk vond de politie ook pepperspray. De twee mannen zijn aangehouden. Verder hield de politie een man aan die in een gestolen auto reed.


Wanneer leren we het nu eindelijk eens?? Als je dan zonodig belgisch vuurwerk wilt, ga het dan in maart of april al halen. Vanaf oktober zijn er pas controles, voor die tijd kom je er wel door. Nu, in december, is het vrijwel onmogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *