Half miljoen mensen krijgt verkeerd salaris

Bijna een half miljoen Nederlanders krijgt in januari een verkeerd bedrag op hun bankrekening gestort. Bij het verwerken van het salaris zijn bij ongeveer zeventigduizend bedrijven fouten gemaakt. Dat zegt secretaris fiscale zaken Jurgen Warmerdam van MKB Nederland woensdag in Algemeen Dagblad.

De fouten zijn een direct gevolg van de veranderingen in het zorgstelsel, de invoering van de levensloopregeling en de nieuwe wet voor arbeidsongeschikten. Vooral de kleinere bedrijven zouden moeite hebben de juiste gegevens op tijd te verwerken. Dat zegt ook een woordvoerder van salarisverwerker ADP in de krant.

Werkgevers die hun personeel een verkeerd loon uitbetalen, moeten deze fout in februari herstellen. Anders kunnen zij een boete krijgen van maximaal 1100 euro per maand.

Ukkie is er daar waarschijnlijk één van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *