Stage (2)

Zie hier Stage

Dit gaat een persoonlijk stukje worden, vind je dat niets?
Prima, lees het dan niet! Voor alle anderen hieronder staat het betreffende stukje.

Zoals sommige misschien wel weten zit ik dit jaar in het stagejaar van mijn opleiding. Het is de bedoeling om twee keer een half studiejaar (ongeveer 5 maanden) stage te lopen bij bedrijven waar ik na afronden van mijn opleiding wellicht zou kunnen werken.

Mijn eerste stage heb ik inmiddels al achter de rug. Ergens halverwege die stage dacht ik zeker te weten dat dat niet de werkzaamheden waren die ik de rest van mijn leven zou willen doen. Het leek mij te praktisch werk.

Ik wilde mijn tweede stage dan ook meer theoretischer werk doen. Na een korte zoektocht had ik die plaats gevonden (voor het gemak bedrijf 2). Helaas kon mijn school steeds niet akkoord gaan met de opdracht. Na 5 en halve dag ben ik er zelf weg gegaan. Het was zo duidelijk niet mijn bedrijf. Ik had geen aansluiting met collega’s en de onderlinge concurrentie kon ik (als stagiair) niet aan.

Toen zat ik met het probleem dat ik weer opzoek moest naar een nieuwe stage plaats. Het liefst voor 1 april, want dan zou ik geen studievertraging oplopen. Ik zou dan geen zomervakantie hebben, maar ach, dat moest dan maar.

Nog in de week dat bij bedrijf 2 wegging had ik meerdere aanbiedingen liggen. Een daarvan via mijn school. Bij dat bedrijf (laten we het bedrijf 3 noemen) kon ik maandag langskomen. Binnen een kwartier was duidelijk dat ik hier mijn tweede stage zou gaan lopen. Per 1 maart, waardoor ik zelfs nog vakantie ga overhouden aan het eind.

Inmiddels is het vrijdag 3 maart. De eerste drie dagen heb ik overleefd. Ik ben veel aan het lezen. Ik moet nu eenmaal die kennis opdoen om mijn werkzaamheden (stageopdracht) te kunnen doen.

Ik heb nu dat theoretische werk waarvan ik dacht dat dat bij mij zou passen, maar ik word gek als ik 8 uur per dag in een kantoor achter een bureau moet zitten. Mijn concentratie laat me na een uur (technische engelse) teksten lezen in de steek. Na de lunch lijk ik niets meer op te kunnen nemen aan informatie. Ik zat net een artikel voor de tweede keer te lezen en pas op pagina 4 (de laatste) kwam ik er achter dat ik het al gelezen had.

Nu is mijn vraag is dat normaal? Ik weet in ieder geval na 8 dagen theoretisch werk (bedrijf 2 en bedrijf 3), dat ik toch meer afwisseling in mijn werkzaamheden wil hebben. Ik verlang zelfs weer terug naar mijn eerste stageplaats.

Ik weet het even niet meer. Ik begin er zelfs aan te twijfelen of ik er drie jaar geleden wel goed aan gedaan heb deze opleiding te kiezen. Ik vind de stof wel interessant, dat is het probleem niet. Maar ik ben nog geen enkel beroep binnen dit vakgebied tegen gekomen waarvan ik zeg: “dat wil ik de komende jaren doen”. Is dat normaal? Is dat een fase waar iedereen in zijn opleiding een keer doorheen moet? Of moet ik me serieus zorgen gaan maken?

Ik moest dit gewoon even kwijt.

2 reacties op “Stage (2)

 • 3 maart 2006 om 17:13
  Permalink

  Ik me heel goed voorstellen dat je je zo voelt. Misschien is het nodig om ff door te zetten. Als je het allebei hebt gedaan, dan kun je daarna een betere keuze maken voor een uiteindelijke baan straks. Of kijken of een combinatie van beide mogelijk is. Ik heb geen idee zo snel wat je precies studeert ( zal zo eens snuffelen).

  Ik wens je in elk geval heel veel succes met je stage en het maken van keuzes!! 🙂

  Beantwoorden
 • 3 maart 2006 om 21:16
  Permalink

  pffff kan me goed voorstellen dat je dat ffkes kwijt wilt joh!!!
  bah niet leuk allemaal wat een gezeur
  en ik ken het want ik ben vorig jaar blijven zitten omdat ik in november moest stoppen met mijn stage en van school geen andere stage mocht zoeken…
  niet leuk
  heel veel succes joh

  een hele fijne vrijdag avond toegewenst
  en natuurlijk ook een fantastisch weekend

  liefs minerva

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *