Stroomstoring Haaksbergen veroorzaakt geboortegolf

quote:
De langdurige stroomstoring vorig jaar november in Haaksbergen heeft niet alleen tot frustratie en ongemak geleid. Dankzij dit drie dagen durende incident wordt in het Twentse dorp en omgeving in het weekeinde van 18 tot 20 augustus een heus geboortegolfje verwacht. In dat weekeinde zijn acht vrouwen uitgerekend om te bevallen.

Dat is veel meer dan normaal, beweert M. Quandt van de plaatselijke verloskundige praktijk Het Uilenest. Volgens Quandt heeft de praktijk uitgerekend hoe lang een normale zwangerschap vanaf de stroomstoring duurt. Dat blijkt het weekeinde van 18 tot 20 augustus te zijn. Gemiddeld doet het Het Uilenest twee bevallingen per weekeinde.

Voor Haaksbergen en directe omgeving staan in de hele maand augustus 42 bevallingen op de rol. Dat zijn er dubbel zoveel als normaal.

Niet alleen Haaksbergen had te maken met een stroomstoring, ook anders plaatsten (zoals Hulst) zaten zonder stroom. Zou daar ook een geboortegolf op komst zijn?

Een reactie op “Stroomstoring Haaksbergen veroorzaakt geboortegolf

  • 22 april 2006 om 13:09
    Permalink

    Tja, je kunt je maar ergens mee bezig houden als je geen stroom hebt, he… Volgens mij nog een plezante bezigheid ook 😉 Prettig weekend, Annemie.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *