Tien procent havo-leerlingen loopt vertraging op

quote:
Een op de twintig leerlingen in het voortgezet onderwijs loopt vertraging op. Op de havo is dat zelfs een op de tien. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over het jaar 2004.

Leerlingen lopen vertraging op door zittenblijven of doordat ze een overstap maken naar een schoolsoort van een lager niveau. Uit de cijfers blijkt bovendien dat in 2004 leerlingen op scholen in kleinere gemeenten minder vertraging oplopen. Dit gold voor zowel de autochtone als de niet-westerse leerling.

Deze getallen verbazen mij niet. Ook ik heb “vertraging opgelopen” tijdens mijn schoolcarrière. Als ik nu met mijn studie om me heen kijk denk ik dat die aantallen nog veel groter zijn. Lang niet alle studenten ronden de studie af binnen de geplande tijd. Dat hoop ik echter wel te doen, voorlopig lig ik nog keurig op schema!

Een reactie op “Tien procent havo-leerlingen loopt vertraging op

  • 25 april 2006 om 19:58
    Permalink

    Ik ben door omstandigheden blijven zitten 2 jaar geleden in de 4de. Had nog de mogelijkheid om naar de 5de toe te gaan, als ik nog heel hard ging blokken en dan had ik allemaal onvoldoendes in de 5de en dat wilde ik niet.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *