Goedkopere medicijnen?

Vandaag ging ik langs de apotheek voor medicijnen. Ik slik al jaren het zelfde middel en dat beviel prima. Ik kreeg echter te horen dat mijn medicijn vervangen was door een ander. Het bij geleverde briefje met de verklaring zegt daarover het volgende:

quote:
De overheid wil de kosten van de gezondheidszorg omlaag brengen. Dit is volgens haar de enige manier om een betaalbare zorg voor de toekomst te garanderen en een verdere stijging van uw ziektekostenpremie te voorkomen. Om dit doel te bereiken heeft zij afspraken gemaakt met artsen en apotherek. De B*********se huisartsen en apotheker hebben, evenals vele van hun collega’s elders in het land, gemeend, waar mogelijk, een bijdrage te moeten leveren aan het door de overheid ingetelde beleid. Een efficiënte maniet om een bijdrage te leveren, is bij voorschrijven en afleveren van geneesmiddelen er op toe te zien, dat deze niet onnodig duur zijn. Vaak vestaan naast de dure merkgeneesmiddelen, alternatieven, die exact dezelfde samenstelling en sterkte hebben doch veel voordeliger zijn. Vaak komen deze geneesmiddelen, welke soms een iets afwijkende vorm, kleur of naam hebben, uit dezelfde fabriek als de dure middelen. Bij gelijke kwaliteit zal dan ook, indien mogelijke, het produkt met de gunstigste prijs aan u worden verstrekt.

Dat is allemaal wel leuk een aardig, maar deze medicijnen moet ik al tijden zelf betalen. Goedkoper waren ze vandaag niet, integendeel. Voorheen koste deze medicijnen me 15,21 euro, vandaag moest ik 17,79 betalen. Gunstigste prijs? Voor wie?

Een reactie op “Goedkopere medicijnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *