Hulp nodig bij Excel (2)

Al eerder vroeg ik om hulp bij excel (zie hier). Nu loop ik tegen een ander probleem(pje) aan. Waarschijnlijk is dit heel simpel, maar ik kan het niet vinden. Het volgende is het geval: Voor mijn studie (en stage) moet ik een heleboel meetgegevens verwerken. Het beste is om resultaten in een grafiek weer te geven. Dit is makkelijker dan een tabel met 200 waarden. Het probleem is echter het volgende, de waarden van deze gegevens liggen dusdanig uit elkaar dat ik normaal (handmatig) gebruik zou maken van dubbel logaritmisch papier (zowel de X- als de Y-as hebben dan een logaritmische schaal verdeling). Mijn vraag is of dit met Excel ook kan (hoe?). Het is me inmiddels gelukt om de Y-as in een logaritmische schaal te plaatsen, maar met de x-as wil dit nog niet erg lukken. Weet iemand of en hoe dit kan? Alvast bedankt!


UPDATE 15-05-2006 15.25 Het is inmiddels gelukt. Ik had bij het grafiek type gekozen voor logaritmisch (logisch toch), blijkt dat dat ervoor zorgt dat alleen de Y-as logaritmisch wordt. Bij een gewone grafiek (spreiding of lijn) blijk je zelf te kunnen kiezen welke en of een as logaritmisch moet zijn. In ieder geval bedankt voor de hulp!

12 reacties op “Hulp nodig bij Excel (2)

 • 15 mei 2006 om 13:37
  Permalink

  als het goed is kan je gewoon in het menu.. bij bestand enzo.. miss bij invoegen het maken ? En anders doe je het in word maken, bij invoegen – grafiek en dan plak je um in excel ?

  Beantwoorden
 • 15 mei 2006 om 15:03
  Permalink

  is het al gelukt ?…
  zo niet reageer dan ff bij mij dan zal ik het je proberen uit te leggen…
  (een collega is redelijk thuis in excel…)

  Beantwoorden
 • 15 mei 2006 om 16:38
  Permalink

  kimmetje@megsplace: oeiiii you know ik ben niet zo into excel en grafieken hoop dat iemand anders je hiermee kan helpen!
  heb het 3 keer gelezen hierboven hihi maar snap het nog niet helemaal lol maar zou toch ergens in instellingen moeten zitten..help van excel!?
  suc6 girl
  -x-

  Beantwoorden
 • 15 mei 2006 om 17:15
  Permalink

  mooi dat het gelukt is
  maar begrijpen doe ik het nog steeds niet…..hahaha
  leg t me naar een keer beeldend uit….

  Beantwoorden
 • 16 mei 2006 om 16:28
  Permalink

  haha, je schreef dat ik je had geholpen de vorige keer.. ik denk HUH?? ik?? maar dat zal wel een standaard berichtje zijn geweest…

  Blij dat het gelukt is!

  Liefs gootje

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *