Kwakkelen

Al een flinke tijd geleden stond hier een logje over ziek zijn en bloedtesten enzo. Inmiddels is het eind mei en mag/moet ik weer bloed laten prikken. Aan de hand van de uitslag die hier uit gaat komen wordt er gekeken of behandeling nodig is.

Ik heb waarschijnlijk een te langzaam werkende schildklier. Dit openbaart zich voornamelijk in vermoeidheid en temperatuurschommelingen (en nog wel wat andere ongemakken). Als dit zo blijft kan dat opgevangen worden door het slikken van hormonen. Het zou ook kunnen dat de waardes van mijn schildklier weer min of meer normaal zijn. In dat geval wordt er niet behandeld.

Het feit blijft dat ik al weken, zo niet maanden, verschrikkelijk moe ben. Ik slaap heel veel en toch blijf ik moe. Ik ben vanaf deze maand minder gaan werken op mijn stage. Dit geeft mij wel de mogelijkheid om te rusten wanneer mijn lichaam dat aangeeft, maar echt prettig voel ik me er niet bij. Het voelt als een soort falen.

Weer terug naar het bloedprikken voor ik veel ter ver afdwaal. Er komt dus binnenkort weer een uitslag. Ik weet niet of ik daar blij mee moet zijn. Als het een positieve uitslag is (als er dus iets gevonden wordt) weet ik in ieder geval waar die symptomen vandaan komen, maar ik zie er tegen op om dan de rest van mijn leven hormonen te moeten slikken om min of meer normaal te kunnen functioneren. Bij een negatieve uitslag (er wordt niets meer gevonden) zou ik "gezond" en "normaal" moeten zijn. In dat geval blijf ik waarschijnlijk moe zonder dat ik weet waar het vandaan komt.

Het gekwakkel waar ik nu al sinds maart last van heb ben ik inmiddels echt wel meer dan zat. Ik zou me graag weer "normaal" voelen!

Een reactie op “Kwakkelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *