Cannelonni gevuld met zalm

Bereidingstijd
30 minuten bereiden + 30 minuten wachten

Ingrediënten
500 g zalmfilet (of zalmhaasjes)
1 blik tomatenblokjes (400 g), uitgelekt
2 eetlepels citroensap
12 cannelloni (pastarolletjes)
400 ml visbouillon (van tablet)
250 g ricotta (kaas)
50 g geraspte pittige kaas (bijv. grana padano)
1 bekertje crème fraîche

Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. Zalm (in keukenmachine) hakken. Tomatenblokjes, crème fraîche, 1 el citroensap en zout en peper naar smaak door zalm mengen. Pastarolletjes rechtop op werkblad zetten en met behulp van theelepel met zalmmengsel vullen (niet te vol). Helft van bouillon in overschaaltjes schenken. Pastarolletjes over schaaltjes verdelen. In kom ricotta losroeren met rest van visbouillon. Ricotta op smaak brengen met rest van citroensap, zout en peper. Ricotta op pastarolletjes scheppen en bestrooien met geraspte kaas. Schaaltjes in oven zetten en cannelloni in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken. Lekker met zeekraal of roergebakken spinazie.

2 reacties op “Cannelonni gevuld met zalm

  • 29 juni 2007 om 17:14
    Permalink

    Hallo Ko(c)k,
    Waar koop jij je canneloni hier in NL. Heb je voor mij een goed adres?
    Ik watertand echt wel bij je recept.
    BVD voor je antwoord.

    Ciao,
    Adlerson

    Beantwoorden
  • 30 juni 2007 om 12:12
    Permalink

    @ Toni Adlerson: Voor dit recept gebruik ik meestal de conneloni van Grande Italia (o.a. Bij appie te koop).

    Als ik echt tijd over heb maak ik ze zelf. Ook de verse lasange vellen (vullen en oprollen) doen het goed in dit recept.

    Succes en eet smakelijk!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.