Verlof voor ziek huisdier

Steeds meer Britse werknemers met een ziek huisdier krijgen ‘baasjesverlof’. Volgens personeelsdeskundigen introduceren bedrijven een dergelijke regeling om zich als aantrekkelijk werkgever te profileren.

Meer en meer dierenliefhebbers mogen thuisblijven om voor een ziek huisdier te zorgen. Maar het komt ook steeds meer voor dat een bedrijf een betaalde vrije dag toestaat als de hond of kat naar de dierenarts moet.

Ook laten ondernemingen toe dat werknemers hun zieke dier mee naar kantoor nemen. Ook mogen personeelsleden thuis werken om voor hun dier te zorgen. Verlof is inmiddels ook gebruikelijk geworden als het geliefde huisdier overlijdt, meldden Britse media zondag.

Een reactie op “Verlof voor ziek huisdier

  • 30 januari 2007 om 04:10
    Permalink

    Niet voor ieder dier is dat noodzaak, maar wel mooi dat het kan. Ik weet wel dat ik het bij mijn konijnen gewoon doe. Als die ziek zijn dan volgt binnen een paar uur de dood als je niets doet. Sinds ik dit weet heeft de werkgever gewoon pech. Maar eerlijk gezegd is er toch steeds weer begrip als ik het uitleg.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *