VOL-VCA

VOL-VCA staat voor Veiligheid Operationeel Leidinggevenden – Veiligheids Certificaat Aannemers. Vol-VCA is in Nederland het hoogste veiligheidscertificaat dat op persoonlijk titel te halen.

Vandaag was een lange dag. Om zeven uur de deur uit om om acht met de cursus te beginnen. Aan het eind van de middag examen en een uur later de uitslag. Tegen zeven uur was ik weer thuis.

Maar goed, het examen dus. Zestig vragen waarvan er niet meer dan 18 fout mogen zijn. Na verschillende oefenvragen over de dag verspreid en een oefenexamen, werd er rond kwart voor vier begonnen met het examen. Anderhalf uur de tijd voor 60 meerkeuze vragen (A, B of C). Na 20 minuten was ik door de vragen heen. De boel nog eens rustig na gelopen en na iets meer dan een half uur heb ik het geheel ingeleverd.

Dan begint het wachten. Eerst nog bijna een uur tot de laatste eindelijk klaar is. Daarna ongeveer 20 minuten voor het nakijken. Daarna wordt op alfabetische volgorde het aantal fouten genoemd (nadat iedereen weer terug is in de examenzaal). Met mijn naam houdt dat in dat ik als één van de laatsten genoemd wordt. Ruim vijftig namen en uitslagen verder kreeg ik dan eindelijk mijn voorlopige resultaat te horen. Twee-en-vijftig uit zestig.
IK BEN GESLAAGD!!!!!!

3 reacties op “VOL-VCA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *