Stakingen in het OV (+update)

De komende week wordt er (weer) gestaakt in het openbaar vervoer. Sinds ik bijna vier jaar geleden begon met mijn studie (en in grote mate afhankelijk werd van het OV) zijn er al verschillende stakingen geweest. Het ging om veiligheid, pensioenen of doodgewoon meer geld.

Dit keer gaat het om een stijging in lonen en beloningen. De bonden willen 3%, de werkgevers willen (nog) niet verder gaan den 2,5%. Dat mensen meer geld willen of betere omstandigheden kan ik begrijpen, maar waarom moet ik daar (als reiziger) weer de dupe van worden? Weer kan ik niet naar school/stage of andere afspraken. Weer kan ik niet vertrouwen op het openbaar vervoer. De staking is gepland voor een hele week. Dus een dagje thuiswerken zit er niet in, daarvoor duurt het te lang. Het enige dat ik nu kan doen is vroeger beginnen en later stoppen met werken zodat ik in de spits in de overvolle bussen weer naar huis kan….. We zien wel hoe het gaat lopen deze week.

Dinsdag UPDATE: de werkgevers zijn overstag. In de loop van de dag zouden de bussen weer moeten gaan rijden.

Een reactie op “Stakingen in het OV (+update)

  • 24 april 2007 om 20:32
    Permalink

    ja klopt, ik heb er gelukkig nog niet zo veel last van omdat ik niet ver van school woon, maar mijn vriend moet ook erg vroeg vertrekken naar stage, school en zijn werk. erg vervelend!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *