School ‘te divers’ voor kerstboom

Veel studentenn zijn woedend over de beslissing van de Haagse Hogeschool om dit jaar geen kerstboom neer te zetten. Dit omdat de boom te veel verbonden is met het christelijk feest. In het atrium hangen nu alleen wat slingers en lampjes. De directie wil zo ‘het internationale karakter en de diversiteit binnen de school te benadrukken’.

Traditioneel stond er altijd een metershoge boom in de hal. De directie vindt dat dit jaar niet meer kunnen en wil liever het ‘internationale karakter en de diversiteit’ binnen de Haagse school benadrukken, konden de 20.000 studenten lezen op de HHS-website. De school kiest in plaats daarvan voor ‘licht en warmte’, dat door iedereen op zijn/haar eigen manier kan worden ingevuld, aldus de directie.

Al snel na de publicatie barstte de discussie op internet los. Veel studenten zijn het niet eens met de maatregel en zijn boos. “Omdat een ‘handjevol religieuze faalhazen aanstoot neemt aan een boom met wat lampjes en gekleurde ballen’ moet de rest van de schoolgemeenschap daar onder lijden”, aldus een leerling. “Waarom komen buitenlandse leerlingen hier naar Nederland? Juist, omdat ze ervaring met een andere cultuur willen opdoen. Op deze manier hadden ze net zo goed thuis kunnen blijven”, schrijft een andere leerling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *