Preitaart

Hoofdgerecht, 4 personen, hartige taarten

Bereidingstijd in minuten
20 wachten
25 bereiden

Ingrediënten
Bladerdeeg (diepvries)
Kilo prei
Klein bakje champignons
200 gram ham
200 gram geraspte kaas
2 eieren
Peper
Zout

Materialen
Ovenschaal of springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet

Bereiden
Deeg laten ontdooien.
Was de prei, snij die in stukken van 5 cm en laat die met wat zout 10 minuten koken.
Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Ham in kleine blokjes snijden.
Eieren met zout en peper loskloppen. Oven voorverwarmen op 200 graden.
Terwijl de prei kookt: Deeg in vorm drukken.
Prei goed laten uitlekken en in de schaal uitspreiden. Champignons en ham daarop uitspreiden.
Kaas erover strooien. Tenslotte de eieren eroverheen gieten.
Van de resterende lapjes bladerdeeg rastertje o.i.d. maken en er overheen leggen.
Bij ongeveer 210 graden taart in midden van oven in 20 min gaar en goudbruin bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *