Honderdste geboortedag Annie M.G. Schmidt

Op talloze plaatsen wordt vrijdag de honderdste geboortedag van Annie M.G. Schmidt (1911-1995) gevierd.

Tentoonstellingen en programma’s in Nederland en Vlaanderen staan stil bij haar verjaardag en er verschijnen speciale uitgaven rond de populaire dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Het Zeeuwse Kapelle, de geboorteplaats van de schrijfster, pakt uit met de Anniedagen. Op vrijdag en zaterdag hebben er feestelijkheden plaats en er is een tentoonstelling rond het leven van de beroemde inwoner.

Bij uitgeverij Querido verschijnt Liefs van Annie, een bundel met haar mooiste en typerendste brieven. Ze zijn bijeengebracht door Annejet van der Zijl. Het Kinderboekenmuseum in Den Haag brengt zondag een hommage aan de schrijfster.

Op de website www.jazusterneezuster.nl zijn vanaf vrijdag de geluidopnamen te horen van de gelijknamige populaire tv-serie uit de jaren zestig. De AVRO brengt in radioprogramma’s een ode aan ‘MG’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *