Kinderen krijgen straatvoetbalverbod

Twee kinderen van 8 en 6 mogen niet meer op straat voetballen. Van de politie kregen ze een officieel verbod om te voetballen in de straat achter hun huis in het Limburgse Landgraaf. Best gek, want dat mag de politie helemaal niet geven. De bal was in de struiken gekomen bij een bejaardentehuis. Een bewoner werd boos en belde de politie. Die kwam meteen en gaf de jongens een verbod. De politie zei dat het verboden was om op straat te voetballen, maar de burgemeester is het daar niet mee eens.De burgemeester van Landgraaf heeft laten weten dat voetballen op straat niet verboden is. Overlast veroorzaken wel. Toch is de politie nog niet van plan om het verbod te veranderen.

Ouderen klagen dat kinderen te veel achter TV of (spel)computer hangen. Spelen de kinderen buiten klagen de ouderen nog steeds. Ik vind het bizar. Zeker het standpunt van de politie. Wat vind jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *