Mogelijk natste juli ooit

Juli is hard op weg om de natste ooit te worden. Nu is dat de juli in 1930, toen er in totaal 192 millimeter regen viel.
Tot nu toe is er deze maand 135 millimeter gevallen, maar daar gaat volgens de verwachting van Weeronline.nl deze week 25 tot 50 millimeter bijvallen. Ook de langetermijnverwachting ziet er neerslagrijk uit.

Voor de komende week staat er zwaar wisselvallig weer op het programma, waarbij er elke dag vrijwel zeker zware buien met mogelijk onweer zullen vallen. De zon zal zich maar af en toe laten zien. Met gemiddeld 18 graden ligt de temperatuur bijna vijf graden onder de normaal voor de tweede helft van juli.

Dat juli 2011 in de top 3 van natste juli’s terugzien lijkt vrijwel zeker. Op nummer drie staat juli 1993, toen viel er in totaal 171 millimeter regen. En op nummer twee staat juli 1966, toen er bijna 191 millimeter viel.

Elspeet heeft tot nu toe de meeste neerslag te verwerken gehad. Daar viel tot nu toe bijna 150 millimeter. Ook het westen van Brabant en de provincie Utrecht hebben soortgelijke hoeveelheden gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *