1 april grappen

Het is weer bijna zover: morgen is het één april.
Afgelopen jaren hebben we diverse nieuws berichten gezien die 1-april-grappen bleken te zijn.

Een kort overzicht:

 

2010

Diergaarde Blijdorp verspreidde het bericht dat het van plan was zijn haaien te muilkorven.

De Dierenbescherming nam stelling tegen het misbruik van dierennamen in woorden en gezegdes.

Youtube berichtte dat het als tegenhanger van HD-formaten zoals 720p en 1080p ook TEXTp aan zou gaan bieden. Door de video als tekst aan te bieden zouden de dataverkeerkosten worden beperkt.

Gamekings beweerde foto’s te hebben bemachtigd van de nieuwe Xbox 360 Slim.

Het Jeugdjournaal meldde dat bij de komende Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni 2010 de slimste kinderen van Nederland, die jonger zijn dan 18 jaar, ook stemrecht krijgen.

Het Jeugdjournaal meldde ook dat er in alle zwembaden in Nederland badmutsen en korte slipjes gedragen moesten worden.

Henk Kesler opperde in een column het idee om de KNVB bekerfinale vanaf het seizoen 2010/2011 in het stadion van FC Twente te laten spelen, tot groot ongenoegen van de Feyenoord-aanhang aangezien de finale altijd in Stadion Feijenoord wordt gespeeld.

In navolging van Topeka (Kansas) dat de naam van de stad tijdelijk veranderde in Google, meldde Google dat het zijn bedrijfsnaam zou veranderen in Topeka.

De Google Mail (GMail) website maakte melding van een storing waardoor geen klinkers meer zouden worden weergegeven.

Zicht Online richtte een website op waar bezoekers hun postcode konden invullen, waarna zij een e-mail zouden ontvangen wanneer er nieuwe foto’s voor Google Maps zouden worden gemaakt in hun regio. Op 1 april ontvingen alle aanmelders een e-mail, waarin stond: “Uit onze berekeningen blijkt dat er morgen tussen 10:30 en 10:34 foto’s gemaakt worden boven jouw postcodegebied”. Uiteindelijk bleek het om een 1 aprilgrap te gaan.

Esmée Denters maakte via haar Twitter bekend een baby te verwachten. Later bleek dat de baby haar derde single Love Dealer was, waarop ze samen met Justin Timberlake zingt.

In het VARA-programma Nieuwslicht werd op 1 april bericht over het Hidden Sound System, speciale software waarmee geluid kon worden vastgelegd dat onhoorbaar was maar dat wel door het onderbewustzijn zou worden opgevangen. Het programma zou via internet gedownload kunnen worden. Hidden Sound System werd al eerder geïntroduceerd door het trio van Jiskefet.

Het Radio 1-programma Met het oog op morgen kondigde enkele dagen voor 1 april aan dat de herkenningsmelodie van het programma, Gute Nacht Freunde van Reinhard Mey, binnenkort zou verdwijnen, hetgeen veel boze reacties van luisteraars opleverde.

Comedy Central meldde dat er een nieuw tv-programma zou komen: The Real South Park. Dit zou het overnemen van het tv-programma South Park maar dan met echte kinderen.

De gemeente Goes beweerde op haar website dat de Amerikaanse vlag van die van Goes zou zijn afgeleid. Een medewerker van de Amerikaanse ambassade zou een onderzoeksrapport daarover komen overhandigen.

Heineken introduceert de Heineken Bierpad. Deze bierpad is alleen te gebruiken met een Hot ‘n Cold koffiepadsysteem van Philips Senseo. Hier is zelfs een officiële website voor geopend.

 

2011

Ook in 2011 werden diverse aprilgrappen de wereld ingestuurd.

Volgens het Jeugdjournaal blijkt uit onderzoek dat steeds meer kinderen een tatoeage nemen. In een reportage werden kinderen geïnterviewd die net door Henk Schiffmacher waren getatoeëerd.

Er werd bekend gemaakt dat De Toppers op zoek zijn naar een 5e zanger, en dat dat Dries Roelvink wordt.

Het Schooltv-weekjournaal zei dat kinderen voortaan verplicht een helm moeten dragen op het schoolplein.

BMW kondigde de M3 Pick-up aan.

Sylvia Van Driessche, Idool-jurylid en partner van komiek Jelle De Beule kondigde aan dat ze voor de tweede keer zwanger zou zijn.

Wielrenner Nick Nuyens bekende dat hij het liefst fietst met klassieke muziek. In stressmomenten zou hij rust vinden bij Beethoven en Vivaldi, tijdens afdalingen zou hij naar Wagner luisteren.

Radio 2 Oost-Vlaanderen meldde dat Nic Balthazar figuranten zocht voor een verfilming van de tv-serie De Ronde.

Bij Radio 2 West-Vlaanderen zou het programma Middagpost vervangen worden door Noenepost, een programma in het West-Vlaams dialect.

Artiest Niels Destadsbader zou aan de slag gaan bij voetbalclub KV Mechelen.

Radio 2 Limburg meldde dat het Agentschap Wegen en Verkeer op zoek was naar bewoners voor een ecologische woning op het binnenplein van het knooppunt Lummen. De bewoners zouden er gratis mogen wonen, ze moeten wel wekelijks het zwerfvuil uit de bermen opruimen, de hulpdiensten verwittigen bij verkeersongevallen, en er vooral voor zorgen dat de lichten op het verkeersknooppunt gedoofd zijn tussen middernacht en zes uur ‘s ochtends.

La Dernière Heure berichtte dat Bart De Wever zou verhuizen naar een plattelandswoning in Floreffe.

De gemeente Gouda maakte bekend het stadhuis te willen verkopen aan een Koreaanse onderneming, die het gebouw in een Europees themapark, net zoals Huis ten Bosch in Japan, zouden willen plaatsen.

Al op 24 maart berichtte RTL Boulevard dat er een sekstape zou zijn van 3FM-diskjockey Frank Dane. Kort daarna verscheen de tape waarin Dane seksuele handelingen leek te verrichten met een vrouw inderdaad op internet. Op 1 april onthulde Dane echter dat er sprake was van een 1-aprilgrap en dat de seksuele handelingen niet door hem maar door een acteur en actrice verricht waren.

Op Twitter werd het gerucht de wereld in geholpen van een evenement genaamd FE11. Door de onbekendheid en het feit dat vele twitteraars hun fantasie loslieten over wat er te doen was op FE11 groeide het uit tot een veelbesproken onderwerp op Twitter.

Google Earth en Google Maps hebben op verschillende locaties reuze dieren geplaatst.

 

2012

Ook dit jaar heb ik al de nodige berichten langs zien komen die heel goed 1-april-grappen zouden kunnen zijn:

Dolfijnen in het Ijselmeer

Scheveningse pier naar Noordwijk

Ik ben benieuwd wat er morgen nog meer “grap” blijkt te zijn. Heb jij al potentiële 1-april-grappen gezien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *