Zarzuela

Ingrediënten
250 g. witvis in blokjes gesneden
250 g. gekookte mosselen
1/2 liter visbouillon van 1 blokje (Knorr)
2 eetl. olijfolie (Bertolli)
1 ui fijngesneden
1 knoflookteentje fijngesneden
1/4 heel fijn gesneden Spaanse peper
1 theelepel paprikapoeder (Verstegen)
4 tomaten in blokjes gesneden
12 champignons in vieren gesneden
2 eetl. gehakte peterselie
versgemalen peper en zout

Bereidingswijze
Laat in een ruime pan met een dikke bodem de ui samen met knoflook licht kleuren in de olijfolie.
Bestrooi het mengsel daarna met paprikapoeder en voeg de champignons toe.
Laat deze ook even meebakken.
Schep vervolgens de tomaatstukjes en Spaanse peper erbij en voeg de bouillon toe.
Breng het geheel aan de kook en voeg daarna de blokjes vis en de mosselen als laatste toe.
Controleer het geheel op smaak en kruid indien nodig met peper en zout.
Schep de vissoep in ruime koppen en bestrooi het met peterselie.

(variatie)Tips
Vervang (een deel van) de mosselen door scampi.
Vervang (een deel van) de witvis door zalm of forel.
Vindt u de soep te dun, dan kunt u hem voor het toevoegen van de vis nog 10 min. laten inkoken of binden met allesbinder.
Serveren met warm stokbrood en Aioili.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *