Politie verslikt zich in 1 aprilgrap A2

Een politiemedewerker is zondag de mist ingegaan met een 1 aprilgrap. Hij verspreidde een bericht dat de A2 maandagochtend dicht zou gaan voor opnamen voor het televisieprogramma Top Gear.

Later bleek het om een grap te gaan. Het bericht, afkomstig van de regio Utrecht, werd om 10.53 uur op de site politie.nl geplaatst maar al snel weer offline gehaald.
“Het was een individuele actie van een collega die niet heeft nagedacht over de mogelijke consequenties”, aldus een woordvoerder van de landelijke eenheid in een reactie.
In het bericht werd gemeld dat de drie presentatoren van het BBC-programma Top Gear een wereldsnelheidsrecord op de openbare weg (sneller dan 431 kilometer per uur) wilden vestigen.
Niet de bedoeling

De woordvoerder van de Landelijke Eenheid liet weten in overleg met de woordvoerder van de landelijke politie het bericht te hebben laten verwijderen. “Dit is overduidelijk niet de bedoeling.”
De bedenker van de grap, een politieman van de eenheid Midden-Nederland, laat zondagmiddag weten dat hij beter van te voren de landelijke eenheid op de hoogte had kunnen stellen. Dat heeft hij verzuimd. “Daar is inmiddels over gesproken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *