Microsoft begint met uitzetten MSN

Vanaf maandag kunnen sommige gebruikers niet meer inloggen op Windows Live Messenger, beter bekend als MSN. Microsoft begint vandaag met de overgang naar Skype.

Zoals eerder aangekondigd gaat Microsoft alle gebruikers van MSN overzetten naar Skype. De uitfasering moet op 30 april voltooid zijn, maar start maandag.

Dat betekent dat een deel van de gebruikers bij het opstarten van MSN een melding zal krijgen dat niet meer ingelogd kan worden. Als alternatief wordt dan Skype gesuggereerd, waar alle contacten in overgenomen kunnen worden.

De Engelstalige gebruikers zullen eerst worden overgezet en Microsoft eindigt in Portugal.

Microsoft nam Skype in 2011 over voor zo’n 8,5 miljard dollar. Het is bij zowel Skype als MSN mogelijk om met elkaar te chatten, videogesprekken te voeren en bestanden te delen. Mensen die Skype én MSN nu naast elkaar gebruiken, kunnen hun accounts samenvoegen

Ook al gebruikte in MSN de laatste jaren nauwelijks meer, toch vind ik het jammer. Met het verdwijnen van MSN komt er definitief een einde aan een periode. Huiswerkoverleg via MSN op de middelbare school, labverslagen tijdens het HBO. Urenlange chatsessie’s met zusjes die niet in de buurt wonen. Straks kan het niet meer via MSN.

Een reactie op “Microsoft begint met uitzetten MSN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *