Ring na anderhalve eeuw terug

Een ring die zoekraakte tijdens de Amerikaanse burgeroorlog is na 148 jaar weer in familiehanden. Schattenjager John Blue ontdekte het kleinood in 2005 met een metaaldetector op een bouwwerf in Fredericksburg, Virginia. ‘Levi Schlegel, Co. G., 198th P.V.’, stond er op de ring. Het laatste deel van de inscriptie maakt duidelijk dat soldaat Schlegel destijds deel uitmaakte van compagnie G van het 198e vrijwilligersregiment uit Pensylvania. John Blue ging met zijn vondst naar een genealoog en die kwam erachter dat compagnie G bijna 150 jaar geleden soldaten rekruteerde in de buurt van Reading. De mannen namen contact op met de lokale bibliotheek en daar bleek toevallig ene Ernie Schlegel in de raad van bestuur te zitten. Verder onderzoek wees uit dat de 49-jarige Ernie een verre neef is van soldaat Levi. Begin deze week reisde John Blue af naar Reading om de ring officieel te overhandigen bij het graf van Levi Schlegel. De soldaat ging er na de oorlog aan de slag als timmerman, kreeg elf kinderen en werd 91 jaar oud. Ernie Schlegel is dolblij met het unieke erfstuk en is zeker niet van plan om het te verkopen. “Dingen waar een verhaal bij hoort zijn meer waard dan wat dan ook”, aldus de man.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *