Duurste brief ter wereld: 4.600.000 euro

Een brief die wetenschapper Francis Crick aan zijn zoon schreef over zijn DNA-ontdekking, waarvoor hij de Nobelprijs kreeg, is in New York geveild voor het recordbedrag van circa 4,6 miljoen euro aan een anonieme koper. In de brief van 19 maart 1953 aan zijn 12-jarige zoon Michael noemt Crick de DNA-structuur ‘prachtig’, meldden Amerikaanse media. De brief van 7 pagina’s bevat een eenvoudige schets van de structuur van de dubbele helix. De Britse natuurwetenschapper overleed in 2004 op 88-jarige leeftijd. Hij kreeg de Nobelprijs in 1962 samen met twee andere wetenschappers. Zijn erfgenamen veilen meerdere zaken van Crick ten bate van de wetenschap. Tot op heden was een brief van de Amerikaanse oud-president Abraham Lincoln de duurste ter wereld. Die ging in 2008 van de hand voor 3,4 miljoen dollar (2,6 miljoen euro).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *