Stokoude schildpad komt weer tot leven

Het leek er op dat de stokoude schildpad Adolf, die de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd, de geest had gegeven. Maar na een maand kwam hij weer tot leven.
Carey en David Miller vonden hun schildpad Adolf na een sneeuwbui levenloos in hun tuin in Londen. Hun achtjarige kleinzoon Jake bracht het dier naar binnen, maar het dier gaf geen teken van leven meer.

Zondag, toen de zon scheen, besloot het echtpaar de schildpad weer in de tuin te zetten. Na een tijdje kwam het dier weer tot leven.
“We dachten dat hij dood was,”zegt Carey, een kinderboekenschrijfster tegen de Daily Express. “Maar toen kwam ineens zijn kop tevoorschijn. We waren dolblij!”

Adolf werd in 1942, tijdens de Blitz, gevonden in een krater die was ontstaan door een bom die drie huizen had vernietigd. De schildpad werd geadopteerd door mensen uit de buurt, die hem William noemden.

Toen de Millers 35 jaar geleden hun huis kochten, kregen ze William er bij. Ze besloten hem Adolf te noemen, omdat hij de Tweede Wereldoorlog en het bombardement had overleefd.
Adolf is al vijf keer zoek geweest en is ooit per ongeluk in brand gestoken toen hij een dutje deed in een stapel brandhout. Maar tot nu toe heeft de hoogbejaarde schilpad, die minstens honderd jaar oud moet zijn, alles overleefd.

Een reactie op “Stokoude schildpad komt weer tot leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *