Jongetje (5) redt vader door locatie te spellen

De 5-jarige Nathaniel Dancy Jr. uit New Jersey heeft het leven van zijn vader Dancy Sr. gered, nadat deze een beroerte kreeg terwijl ze in de auto zaten. Het lukte senior nog net om de auto aan de kant te zetten. Nathaniel belde zijn oma en maakte zijn locatie bekend door deze te spellen. Nathaniel was samen met zijn vader een dagje op pad. Ze waren naar de film geweest en hadden voor de jongen nieuwe schoenen gekocht voor op school. Op de terugweg kreeg zijn vader een beroerte. De auto kon hij nog aan de kant zetten, maar daarna was hij aangewezen op het handelen van zijn jonge zoon. Met het mobieltje van zijn vader belde Nathaniel zijn oma. Die probeerde uit alle macht te achterhalen waar de twee zich bevonden. ‘Het was erg verwarrend en eng,’ aldus Susan Hardy-Blackman aan Today.com. Ook de moeder van Nathaniel werd bij het gesprek betrokken. Het jongetje probeerde te vertellen waar hij was, maar hij had moeite met het uitspreken van de naam van de winkel die hij zag. De vrouwen vroegen de jongen de naam te spellen. ‘F-U-R-N-I-T-U-R-E’, klonk het, gevolgd door het nummer 22. Hij vertelde er ook bij dat ze net door een soort tunnel waren gereden. Uiteindelijk konden de twee op basis van de aanwijzingen snel gevonden worden. De 33-jarige Dancy Sr. ligt nog op de intensive care. ‘Hij vecht nog voor zijn leven, hij werd net op tijd gered,’ aldus moeder Janel Blackman. Ze vindt haar zoontje een held. Nathaniel is de jongste van vijf en zit nog op de kleuterschool. Volgens zijn leraar is hij heel slim voor iemand van zijn leeftijd en kan hij uitstekend spellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *