17-jarige jongen solliciteert voor burgemeester Utrecht

De 17-jarige Scholieren.com-blogger Hidde van Koningsveld uit Utrecht is in de race om burgemeester van Utrecht te worden. 

Van Koningsveld solliciteerde voor de functie van burgemeester van Utrecht na het zien van de vacature op Overheid.nl. Op Twitter plaatste hij een foto met daarbij de tekst ‘mijn brief is verstuurd, gemeentehuis here I come’. 

Op Scholieren.com schrijft Van Koningsveld zondagavond: “De liefde en passie voor mijn geboortestad deed mij beslissen te solliciteren. Om de stad en haar inwoners te dienen, om Utrechts unieke economische positie te handhaven, maar ook om te laten zien dat jongeren méér kunnen dan comazuipen en Project X-feesten organiseren”. 

De 17-jarige blogger schat zijn kansen niet hoog in, maar hoopt dat zijn sollicitatie serieus genomen wordt. “Ik moet het opnemen tegen bekende gezichten als Agnes Jongerius en Henk Westbroek. En ik blijf natuurlijk nog maar 17. Overigens vind ik mezelf daarmee niet te jong voor het burgemeesterschap. Levenservaring heeft niets met leeftijd te maken”, schrijft Van Koningsveld.

De jonge kandidaat, die zichzelf de ’17-jarige bruggenbouwer’ noemt, hoopt juist vanwege zijn leeftijd verschil te kunnen maken. “Ik ben geen conservatieve partijdinosauriër maar progressief en jong. En ook niet onbelangrijk: ik kan nog minimaal acht ambtstermijnen mee tot mijn pensionering.”

In 2012 werd Van Koningsveld Jongere van het Jaar. 

Aleid Wolfsen vertrekt eind dit jaar als burgemeester. De vacature voor een nieuwe burgemeester sluit zondag. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *