Onderzoekers zoeken naar tijdreizigers

Wetenschappers aan de universiteit van Michigan hebben het internet afgespeurd naar tijdreizigers. Zo tikten zij zoektermen in die de mensheid pas na een bepaalde datum leerde kennen, respectievelijk “comet ISON” en “Pope Francis”, en keken of deze per ongeluk al eens eerder waren gebruikt door een tijdreiziger, bericht Engadget.com. Ook vroeger de onderzoekers aan twitteraars om gebruik te maken van de hashtags #ICanChangeThePast2 en #ICannotChangeThePast2. Mensen die al vóór de oproep deze hashtags wel eens hadden ingetypt, moesten wel tijdreizigers zijn, besloten de onderzoekers. Deze tijdsreizigers werden echter niet gevonden. Volgens de wetenschappers is hun onderzoek van groot belang, omdat er nog maar zelden serieus is gezocht naar tijdreizigers. Dat zij dit keer niet zijn aangetroffen, bewijst overigens niet dat tijdreizen niet mogelijk is, geven zij aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *