Vrouw heeft papegaai ‘als rij-instructeur’

Een Engelse vrouw is zondagmorgen met haar auto aan de kant gezet nadat politieagenten ontdekten dat ze slechts een voorlopig rijbewijs heeft en alleen haar papegaai mee had in plaats van een ervaren chauffeur.
Dat meldt The Telegraph & Argus.

De vrouw, die in de vijftig jaar is, reed op de M62 nabij West Yorkshire. Niet alleen had ze haar papegaai meegenomen; ze reed ook op de snelweg, wat niet mag met een voorlopig rijbewijs.
In Engeland krijgen chauffeurs eerst een voorlopig rijbewijs. Dat houdt in dat ze gedurende een bepaalde tijd alleen de weg op mogen met een ervaren chauffeur naast zich en niet op snelwegen mogen rijden.

“Helaas had zijn eigenaar een voorlopig rijbewijs en aangezien papegaaien niet gemachtigd zijn als rij-instructeurs, hebben we haar staande gehouden”, aldus een woordvoerder van de politie dinsdag.
“De regels die bij een voorlopig rijbewijs zijn er niet voor niets. Als deze vrouw een ongeluk veroorzaakt zou hebben, zou ze niet gedekt worden door de verzekering. Mensen met een voorlopig rijbewijs mogen niet op de snelweg rijden.”
De vrouw zal zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *