Verdwaalde kat van Zweedse veerboot gered

De bemanning van de Zweedse veerboot HSC Gotlandia in Visby heeft een kat gered die een plekje had gevonden aan boord van het schip. Het beest was blijkbaar in het water gevallen en op de rand van de boot geklommen.

Toen bemanningsleden van de veerboot van het eiland Gotland het schip inspecteerden, hoorden ze de kat miauwen. Het beest had zich verschanst op een richel aan de onderkant van het schip.
Het dier kon geen kant op en daarom besloot een lid van de bemanning een reddingsactie te ondernemen. Johan Skärkarl trok een duikpak aan en bevrijdde de kat uit zijn benarde positie. Zijn collega Stellan Stenberg legde de onderneming vast op video.

Het dier liet zich gemakkelijk oppakken en naar de kant brengen. Overigens was er geen gevaar dat de kat met het schip op zee terecht zou komen. De veerdienst tussen Gotland en het vaste land ligt in de winter stil, meldt Expressen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *