Chocoladecake met kersenjam

Ingrediënten
200 g boter (op kamertemperatuur)
100 g suiker
1 pot zwartekersenjam (340 g)
5 eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
50 g cacao
200 g bittere chocolade (in stukjes)
50 g hagelslag (puur)

Keukenspullen
mixer
cakevorm (lengte 26 cm), ingevet

Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Klop de boter en de suiker romig. Verwarm de jam 45 seconden in de magnetron, zodat hij vloeibaar wordt. Mix de jam door het botermengsel en klop de eieren erdoor.
Zeef het bakmeel, de cacao en een mespunt zout boven het boter-eimengsel en mix het goed. Giet het mengsel in de vorm en laat de cake in de oven in 45-50 minuten gaar worden. Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar.
Neem de cake uit de vorm en laat ‘m afkoelen. Verwarm de chocolade 1-2 minuten in de magnetron tot hij is gesmolten. Snijd de cake overdwars doormidden, besmeer beide helften met de gesmolten chocolade en leg de helften met de chocoladekant boven weer op elkaar. Bestrooi met de hagelslag en serveer.
(let op: deze cake is erg machtig, serveer daarom niet te grote stukken)

Een reactie op “Chocoladecake met kersenjam

  • 14 oktober 2014 om 11:58
    Permalink

    Oat lijkt me heerlijk zeg! Die zet ik binnenkort eens in mijn Reads of the Week artikeltje (aanstaande zaterdag).

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *