Geen testen luchtalarmsirenes in april en mei

Het gebruikelijke testen van de waarschuwingssirenes, om 12.00 uur op de eerste maandag van de maand, komt deze maandag te vervallen. Ook volgende maand wordt de test niet uitgevoerd.
Dat melden de Veiligheidsregio’s maandag.

In april komt de test op de eerste maandag van de maand te vervallen in verband met Tweede Paasdag. In mei is het op de eerste maandag van de maand Dodenherdenking. Op nationale en religieuze feest- en herdenkingsdagen wordt het alarm niet getest.

Juist vorige week werd bekend dat de luchtalarmsirenes definitief verdwijnen, vermoedelijk eind 2017. Het alarm bij rampen wordt vervangen door alarmering via sociale media, NL-alert, radio, websites en sms’jes van de overheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *