Recept: Garnalenrisotto

Ingrediënten
2 preien, gewassen
2 el olijfolie
300 gram risottorijst
750 ml visbouillon (van tablet)
225 gram tuinerwten (diepvries)
125 ml crème fraîche
250 gram roze garnalen

Bereiden
Snijd de prei in rongen. Verhit de olie in een wijde pan en bak de prei 2 min. Voeg de rijst toe en bak 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Herhaal tot de rijst bijna gaar is. Dit duurt ongeveer 15 min.
Voeg de bevroren tuinerwten toe en kook de rijst nog circa 5 minuten Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur, roer de crème fraîche en de garnalen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat 3 min. afgedekt staan. Verdeel de risotto over 3 diepe borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *