Recept: Kaasfondue

Ingrediënten
1 teentje knoflook (geperst)
400 ml droge witte wijn
300 gram Emmentaler
200 gram Gruyère
100 gram Appenzeller
1 eetlepel maïzena
borrelglaasje Kirsch
versgemalen peper
Nootmuskaat
Stokbrood

Bereiden
Maal/rasp de kazen (of laat dat door de kaasboer doen).
Breng de wijn met de knoflook aan de kook.
Draai het vuur lager en voeg al roerend de kaas toe, laat de kaas volledig smelten.
Voeg de peper en nootmuskaat toe.
Meng de maïzena met de Kirsch. En voeg dit al roerend aan het kaasmengsel toe.
Het geheel zou nu dikker moeten worden (dik genoeg om aan brood te blijven hangen, let op, het mengsel wordt aan tafel nog iets dikker).

Giet de kaasfondue in een fonduepan en serveer direct met het stokbrood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *