Recept: Italiaanse kipfilet met pesto en parmezaan

Ingrediënten
4 stuks kipfilet
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook in plakjes
1/2 kopje verse gehakte laurierblad, oregano, rozemarijn, tijm
peper,
1/4 thlp zout
1 eetlepel gedroogde pesto genovese (drogheria)
1/2 eetlepel gedroogde bruschetta a’la pomodoro
50 gram kruidenboter
2-4 eetlepels pijnboompitten
50 gram in plakjes geschaafde parmezaanze kaas

Bereiden
Doe de olie, knoflook, kruiden, peper en zout in een stevig diepvrieszakje en meng dit met de kipfilet. Laat dit minstens een half uur marineren.
Verwarm de oven op 180 graden. Leg de kipfilet in een lage ovenschaal. Verdeel de gedroogde pesto, bruschetta, geschaafde parmezaan, kruidenboter en pijnboompitten over de kip. Bak de kip 25- 30 min. Niet te lang, anders wordt de kip te droog.
Lekker met pasta of aardappelgratin en groene groenten bv. broccoli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *