Recept: Pompoensoep

Ingrediënen
800 gram pompoen (geschild en in blokjes)
400 ml kokosmelk (blik)
1 liter groente bouillon (van tabletten)
2 uien (grof gesnipperd)
2 of 3 tenen knoflook (fijn gesneden)
1 wortel (in stukjes)
1 stengel Sereh (citroengras)
1 rood peppertje (in ringetjes)
Bosje verse Koriander

Bereiden
Doe wat olie in de soeppan. Voeg de rode peper, de knoflook, de uien en de wortel toe. Wanneer de uien glazig zijn kan de pompoen toegevoegd worden.
Voeg net zoveel bouillon toe dat de pompoen net onder de vloeistof staat en voeg tenslotte de Sereh toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes door koken tot de pompoen gaar en zacht is (15 tot 20 minuten).
Voeg de kokosmelk toe en laat deze even mee verwarmen.
Zet nu het vuur uit. Verwijder de sereh en pureer de soep.
Serveer de soep met verse koriander.

Tips
Deze soep maak ik meestal met 2 of 3 pompoenen tegelijk. De pompoenen maak ik schoon en weeg ik dan. De hoeveelheden van de overige ingrediënten pas ik dan hier op aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *