Recept: Chili con carne met stoofvlees

Ingrediënten
1 ui
4 tenen knoflook
300 gram runderriblappen
4 el olijfolie
1 el oregano
1 el paprikapoeder
1 el komijnpoeder
2 tl sambal oelek (of verse pepers uit de vijzel)
100 ml sterke koffie
400 gram gepelde tomaten
2 rode paprika’s
340 gram mais
360 gram kidneybonen
30 gram pure chocolade

Bereiden
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd het vlees in blokjes van 2 x 2 cm. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui, oregano, paprikapoeder, komijn en sambal 5 min. op laag vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Voeg de koffie en tomaten toe en breng aan de kook. Voeg het vlees toe en laat minimaal 2½ uur stoven op laag vuur met de deksel op de pan.

Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in repen. Laat de mais en de kidneybonen uitlekken. Trek met twee vorken het stoofvlees uit elkaar. Voeg de paprika, mais en bonen toe en laat nog 30 min. stoven. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Hak de chocolade in stukjes en roer door de chili con carne.

Tip
Lekker met crème fraîche en koriander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *