Recept: Dulce de Leche

Ingrediënten
1 blikje gecondenseerde melk
geduld

Bereiden
Verwijder het etiket en zet het blikje (niet openen) in een grote pan. Vul de pan met voldoende water zodat het blikje volledig onderstaat.
Breng het water aan de kook en laat het zachtjes verder koken.
Laat het geheel 2 tot 3 uur zachtjes koken (korter geeft een dunnere substantie, dat kan soms gewenst zijn). Controleer tussentijds of het blikje volledig onderwater blijft (vul zo nodig water aan).
Neem het blik met een tang uit de pan en laat minimaal 30 minuten afkoelen.
Ongeopend in de dulce de leche net zolang houdbaar als de originele datum op het blikje.
Geopend (en in een lichtdicht potje in de koelkast is de dulche nog enkele weken houdbaar.

Lekker bij ijs, in taarten, op pannekoeken, bij koekjes, etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *