Recept: Spinaziesoep met tortelloni

Ingrediënten
250 gram verse pasta met vulling (bijvoorbeeld Tortelloni con ricotta e spinaci) – liever geen vlees vulling
2 uien (in halve ringen)
2 el olijfolie
200 gram ham (in reepjes gesneden)
750 ml runderbouillon
250 ml droge witte wijn
450 gram gesneden bladspinazie (diepvries)
200 ml crème fraîche

Bereiden
Tortelloni in ruim water met zout op laag vuur in 7 min. net niet gaar koken. Tortelloni in vergiet laten uitlekken. In soeppan ui in olie goudbruin fruiten. Uiringen in kom scheppen. Ham in achtergebleven olie in 5 min. knapperig bakken. Knoflook erboven uitpersen en ui weer toevoegen. Bouillon en wijn in pan schenken en aan de kook brengen. Spinazieblokjes door bouillon roeren en nog 5 min. koken. Crème fraîche in soep laten smelten. Op smaak brengen met zout en peper. Spinaziesoep in vier diepe borden scheppen en tortelloni erover verdelen.

Serveer Tip
Lekker met gemalen kaas in de soep en geserveerd met ciabatta of turksbrood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *