Bananenbrood: met appel en rozijnen

Ingrediënten
175 gram Bloem
58 gram havervlokken
2 tl bakpoeder
snufje zout
4 eieren
4 overrijpe bananen
40 ml melk
1 appel (ongeveer 200 gram)
55 gram rozijnen
2 tl kaneel

Bereiden
Verwarm de oven voor op 175oC en vet een cakeblik in.
Maal ongeveer de helft van de havervlokken tot meel.
Laat de rozijnen wellen in lauwwarm water.
Schil de appel en snijd in kleine blokjes
Meng de droge ingrediënten (bloem, havermeel, havervlokken poeder, bakpoeder, kaneel en zout) in een kom goed door elkaar.
Prak de overrijpe bananen tot moes en voeg samen met de eieren, appel, (uitgelekte) rozijnen en melk toe aan het droge mengsel. Roer tot alles door tot het goed gemengd is. (het is dan een stevig cakebeslag.
Schep het geheel in een cakeblik en bak in 35-40 minuten gaar.
(Snij in 16 plakken, vries per plak in of bewaar enkele dagen in de koelkast)

Variatie tip: het beslag kan ook in muffin vormpjes gedaan worden (aantal komt overeen met het aantal plakken in het originele recept) en dan als individuele porties gebakken worden (baktijd in dat geval 20-25 minuten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.