Handleiding voor de kattenpil

Update 2015: Dit bericht staat al tien jaar op mijn blog zonder dat ik weet wie het oorspronkelijk geschreven heeft.
Ik zou daar graag achter komen om die persoon de juiste credits te kunnen geven

Katten zijn kieskeurig en zullen niet alles wat ze krijgen voorgeschoteld, opeten. Het geven van medicijnen aan katten gaat dan ook nooit zonder slag of stoot. Hoe moeilijk dat kan zijn, weet elke kattenbezitter die wel eens pillen voor zijn huisdier heeft voorgeschreven gekregen. Daarom volgt hier een hilarische handleiding die ik kreeg doorgemaild.

Allereerst pakt u uw kat en legt u hem in de ronding van uw arm, alsof u een baby vasthoudt. Zet uw rechterduim en -wijsvinger aan beide zijden van het snoetje van de kat en oefen voorzichtig wat druk uit, terwijl u de pil gereed houdt. Zodra uw kat het bekje opent gooit u de pil naar binnen en geeft u de kat de gelegenheid om te slikken.

Vervolgens raapt u de pil van de vloer en vist u de kat achter de bank vandaan. Begin opnieuw. Haal de kat van de slaapkamer en gooi de vies geworden pil weg. Duw een nieuwe pil naar binnen met uw rechterwijsvinger. Vis de pil uit het aquarium en haal de kat van de bovenkant van de kast. Dwing uw kat tussen uw knieën. Negeer het lage gebrom. Dwing met een houten liniaal de bek open. Gooi de pil via de liniaal naar binnen en wrijf de kattenkeel stevig om het slikken te stimuleren. Haal uw kat van de gordijnrail. Veeg de kapotte vaasjes aan de kant om later te lijmen.

Roep uw echtgenoot erbij. Draai uw kat in een handdoek en laat uw partner zo op de kat liggen, dat nog net de kattenkop zichtbaar is. Zuig de pil met een rietje op en forceer de bek open. Blaas de pil door het rietje in de kattenkeel. Controleer de bijsluiter om zeker te zijn dat deze pillen onschadelijk zijn voor mensen en spoel de smaak weg. Ontsmet en verbind de arm van uw partner. Haal uw kat van de schuur. Zet uw kat zo in het keukenkastje, dat het kattenkopje net naar buiten steekt. Forceer de bek open en schiet de pil naar binnen met een elastiekje. Hang het deurtje weer terug in zijn scharnieren. Leg een koud whiskykompres op uw wangen om deze te ontsmetten.

Controleer of uw tetanusinjectie nog geldig is. Gooi uw gerafelde trui weg. Bel de brandweer om de kat uit de boom te halen. Neem de laatste pil uit het doosje. Tape de voorpoten van het beestje samen en bind hem aan de poot van de eettafel. Trek uw zware werkhandschoenen aan. Duw de pil naar binnen en een stuk vlees erachteraan, gevolgd door wat water om hem te dwingen te slikken. Neem het laatste beetje whisky, vraag uw partner u naar de eerste hulp te rijden. Laat daar uw vinger en onderarm hechten en de restanten van de pil uit uw rechteroog verwijderen. Bel onderweg naar de meubelzaak om een nieuwe eettafel te bestellen. Bel dan het dierenasiel of ze een wilde geworden kat willen ophalen en informeer bij de dierenwinkel of ze hamstertjes hebben.

4 gedachten over “Handleiding voor de kattenpil

 • 10 januari 2005 om 20:13
  Permalink

  Whoehahahahahaaa, ik lig in een deuk hier!
  Toen ik het verhaaltje wilde voorlezen schoot ik iedere keer in de lach….gaaf gezegd!
  😀 😀 😀

  Beantwoorden
 • 23 februari 2006 om 21:44
  Permalink

  Jeetje, wat een geweldig stukje tekst!
  Ik zocht informatie over de kattenpil, maar dit is ook geweldig!

  Beantwoorden
 • 20 april 2006 om 13:11
  Permalink

  Wat ben jij een ongelooflijke sukkel zeg!!! Kom maar hier, dan ram ik die lelijke bek van je in elkaar!!!

  Beantwoorden
 • 23 augustus 2007 om 17:13
  Permalink

  Heb me een liesbreuk gelachen…. Ik was ook op zoek naar informatie… maar dit is veel en veel leuker.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.