Zandkoekjes

Ingrediënten:
125 gram bloem
90 gram boter
65 gram witte basterdsuiker

Werkwijze:
Oven voorverwarmen op 175-200 graden Celsius. Bestrijk de bakplaat met boter. Doe alle ingrediënten in een kom, snijd de boter met twee messen tot kleine stukjes door de bloem en kneed er dan met een koele hand een samenhangend deeg van, dat als een bal van de kom loslaat. Laat het deeg, wanneer het door het kneden wat slap is geworden, op een koele plaats 5 minuten opstijven.
Maak hiervan met de hand op een met bloem bestove aanrecht een regelmait dike rol van 30 cm lang en 3 centimeter doorsnede. Snijd de rol met een in bloem gedoopt scherp met in 30 plakken van 1 centimeter dik. Leg deze met onderling circa 3 centimeter tussenruimte op de bakplaat. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 15-18 minuten gaar en lichtbruin. Neem de bakplaat uit de oven en haal de koekjes met een pannekoeksmes eraf, leg ze neer op een plank of op een droog aanrecht en laat ze afkoelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.