Zaterdag 12 augustus 2006 (dag 12)

Rond half tien worden de wakker. Na het ontbijt (buiten!) willen we naar Freiberg. Freiberg is een stadje dat van oudsher bekend is om zijn zilverwerk. Ook de vele kleine winkeltjes zouden het stadje de moeite waard moeten maken. Via vele omleidingen (ongeveer 30 km meer voor een stukje weg van 7 km) waren we daar rond 13.00 uur.

Het viel ons op dat het zo stil was inhet stadje. Blijkt dat vrijwel alle winkels om 12.00 uur dicht gingen. De enige mensen die je op straat zag waren verbaasde toeristen. Het stadjes zelf zag er wel leuk uit, maar wanneer alles gesloten is is er al snel weinig aan.Uiteindelijk zijn we nog naar de mineralen verzameling van de TU Bergakademie wezen kijken.

‘s Avond zijn we weer naar de top bij de camping gelopen, dit keer met de fotocamera’s bij ons. Boven zagen we de regen aankomen. De buien nadereden zo snel dat we haast gemaakt hebben om op tijd weer bij de tent te kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.