Vrijdag 13 juli 2007 (dag 6)

Gereden vandaag: 161 km
Gereden totaal: 1364 km

Rond achten werden we wakker. Broodjes gehaald en op ons gemak gegeten. Met de kaart op tafel en de folders en boekjes erbij hebben we eens bekeken wat we vandaag en de komende dagen willen doen.

We besluiten vandaag wat rond te rijden door het Zwarte Woud over de wat kleinere weggetjes. Onderweg komen we een bordje “zum Wasserfall” tegen. We stoppen en gaan kijken.

Na Waldkirch nemen we een weg die op de kaart al zichtbaar stijgt (veel haarspeldbochten). Na een flinke klimmen hebben we boven prachtig uitzicht. We gaan de auto uit en lopen wat rond. Onderweg naar boven kwamen we fietsers tegen.

Verder kijkend naar de route bedanken we dat er ergens een grote waterval moet zijn. We zoeken uit waar en dit blijkt in onze route te passen. We rijden verder naar Triberg (im Schwarzwald) voor die waterval.

We blijken bovenaan geparkeerd te hebben en moeten dus na het bekijken van de waterval (163 m) ook weer terug naar boven klimmen. Als we terug zijn bij de auto besluiten we terug te gaan nar de camping. Over de 60 km die het ongeveer is doen we ruim een uur. Dat geeft wel aan hoe het reizen hier is. Erg mooi, maar opschieten doet het niet. Terug op de camping doen we boodschappen en gaan we barbecue-en.

In de auto hebben we het niet zo gemerkt, maar het is vandaag erg warm geweest. Na de vele regen van de afgelopen weken is dat een flinke omslag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.