Vrijdag 20 juli 2007 (dag 13)

Gereden vandaag: 109 km
Gereden totaal: 2547 km

Om acht uur gaat de wekker. Tussen acht en tien uur is het ontbijt. Na het ontbijt tanken we weer LPG en gaan we nog een aantal campings bekijken. Rond de Chiemsee zijn ze erg toetistisch (vol, geen privacy, nauwelijks ruimte). Ieder bordje met camping volgen we. Bij Bad Endorf vinden we een camping met nog enkele schaduw plaatsen. Alleen als we zo’n plaats kunnen krijgen blijven we hier. We krijgen niet helemaal de plaats die we o het oog hebben, maar wel een vergelijkbare (iets duurdere) plek. Even voor twaalven rijden we de camping op. Nog voor tweeën staat de tent.

‘s Middags doen we boodschappen in Rosenheim. Rond zevenen willen we gaan koken. De dreigende lucht hebben we wel gezien, maar we hopen nog buiten te kunnen koken. De wind is een teken dat dat niet gaat lukken. Over het meer (Simssee) zien we de storm aankomen. In de tent blijken de klappen op het dak geen regendruppels of bladeren te zijn, maar hagelstenen bijna zo groot als tennisballen (meer dan ping-pong-ballen in ieder geval. De bui duurt ongeveer tien minuten, daarna wordt het gewone regen. Als de bui echt over is kunnen we de schade bekijken. De tent is nog heel (iets wat we betwijfelen bij de tent die we vorig jaar gebruikten), de auto zit onder de deuken. Bij de caravan van de buren is een van de dakramen gekraakt (en daarmee lek geslagen). Het stormwaarschuwingssysteem op het meer gaat overigens pas werken als de storm alweer voorbij is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.