Zondag 22 juli 2007 (dag 15)

Gereden vandaag: 147 km
Gereden totaal: 2772 km

We worden wakker met regen. Door de regen blijft het nog lang rustig op de camping. Na een laat ontbijt gaan we richting het Duitse autogeschiedenis museum in Amerang.

Onderweg kijken we bij de LEO (Lokalbahn Bad Endorf – Obing). Om er te komen hebben we tomtom ingesteld op de kortste route. De weg wordt van brede asfalt weg een smal landweggetje, een grint pad en tenslotte een modderspoor. Niet helemaal de bedoeling, maar wel leuk. Bij het station Amerang zien we de trein binnen komen en (met moeite) weer vertrekken. Onderweg zien we bordjes voor het sloß Amerang. We rijden er heen, maar vinden het niet de moeite waard om er te gaan kijken.

In het auto museum lopen we rond, en zien veel auto’s. In de loop van de middag rijden we via een mooie route naar Reit im Winkl. Daar gaan we op zoek naar een kabelbaan die in de ANWB gids genoemd wordt. Op de plaats aangekomen vinden we alleen restanten van iets dat al heel lang geen kabelbaan meer is.

We rijden verder richting Ruhpoding. Bij de Rauschbergbahn (een telekabine) gaan we naar boven (1640 m), we lopen wat rond en gaan met de een-na-laatste lift weer naar beneden. ‘s Avonds op de camping spelen we na het eten nog een potje badminton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.