Snert

Benodigdheden:
250 gr spliterwten
12,5 dl water
200 gr krabbetjes (of schouderkarbonade)
100 gr doorregen spek (stukje)
1 kleingesneden ui
1 in ringen gesneden prei (ca 100 gr)
100 gr in blokjes gesnede knolselderij
100 gr in plakjes gesneden (winter)wortel
1 geschilde en in blokjes gesneden aardappel
1 rookworst van 250 gr
zout
peper
1 el. selderieblad

Bereidingswijze:
De spliterwten wassen en met water, krabbetje en spek aan de kook brengen.
Met een schuimspaan het schuim eraf scheppen.
Met deksel op de pan de soep een uur zachtjes laten koken. Af en toe omroeren.
Krabbetjes uit de soep scheppen, bot verwijderen en het vlees in stukjes snijden.
Alle groenten, de aardappelblokjes en de rookworst en de stukjes vlees aan de soep toevoegen en minstens 30 mintuen zachtjes laten koken. Af en toe omroeren.*
Rookworst en het spek uit de soep halen en in plakjes snijgen.
Soep op smaak afmaken met peper, zout en selderieblad, het spek en de worst weer toevoegen en een paar minuten zachtjes laten koken.

Persoonlijk maak ik het recept zonder de rookworst op dag 1 tot en met *. De dag daarna met de rookworst de soep afmaken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.